caes

Workplace: Com impacte l’on en el què i en el com

La innovació en els espais, un recurs imprescindible per a la implantació de nous models de treball que millorin l’experiència de l’empleat i com a conseqüència el seu engagement i productivitat
  • La jornada sobre Workplace: Espai i Treball, celebrada a les instal·lacions de Cuatrecasas, ha comptat amb la participació de Francesc Mulero, membre del Foro RRHH i Meeting Leader de la sessió; Antonio Heras, Workplace Strategy Director a 3g Office; Núria Martín, Strategic Plan Project Manager de Cuatrecasas; i Marta Cuní, Global Change Management d’Almirall.
  • El Foro RRHH està patrocinat per Randstad i Adeslas.
  • La evolució de les sessions i els temes de debat del Foro RRHH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

La primera pregunta que s’han de fer les organitzacions segons Antonio Heras, Workplace Strategy Director a 3g Office, és “quina cultura vols per a la teva organització?”. El workplace ajuda a moltes companyies a fer visible la seva transformació cap a una cultura basada en potenciar aspectes com la comunicació interna, la socialització, l’atracció del talent, la digitalització i la flexibilitat. “Cal passar de la cultura del control a la cultura de la confiança”, afirma Heras.

Desenvolupant múltiples projectes de workplace, Heras s’ha adonat que les oficines “xules” no només les fan els arquitectes, també han de participar les persones que donaran vida a l’espai. “Per crear nous entorns que millorin l’experiència de l’empleat és essencial conèixer i entendre el seu recorregut diari al llarg de la jornada”. Marta Cuní, Global Change Management a Almirall, revela que estudiant les dinàmiques de treball dels empleats la companyia es va adonar que calien nous espais de concentració, de col·laboració, àrees privades de creativitat, sales per a reunions informals, etc. Això, sumat a altres reptes detectats, va determinar que la companyia emprengués una transformació en la seva estratègia en gestió de persones.

“Sembla que no treballes quan t’asseus en un sofà per reflexionar o contestar correus. El workplace requereix d’un canvi cultural, sense ell no té cap sentit portar-lo a terme”

Cuní afegeix que a més és primordial explicar als treballadors com funcionen les noves instal·lacions, resoldre tots els seus dubtes, exposar unes directrius bàsiques, etc.; perquè l’ús que es faci de l’espai i els recursos sigui l’adequat i puguin treure’n el màxim rendiment. En aquesta mateixa línia, Núria Martín, Strategic Pla Project Manager de Cuatrecasas, explica que en el cas de la seva organització ells van crear la figural del Floor Walker, una persona que dóna suport en el lloc de treball ajudant sobretot en temes de digitalització.

Els treballadors del bufet d’advocats van mostrar certa disconformitat amb alguns dels canvis, almenys a priori, confessa Martín. “La idea que tots els espais interns fossin transparents i oberts, fins i tot els despatxos, despertava certa preocupació per por que els documents confidencials amb els quals s’estigués treballant quedessin desprotegits”, un cop més entrava en acció la cultura de la confiança . D’altra banda, l’aplicació d’un sistema de treball basat en el paperless també va costar molt d’implantar tenint en compte que sempre s’havia treballat produint i acumulant tones de papers.

“El nostre trasllat al 22@ ha estat molt més que un canvi de seu, ha estat un canvi cultural. Una palanca per impulsar una millora en gestió de persones, en el nostre compromís de ser més sostenibles, i en els resultats obtinguts”

Recopilatori de vídeos

Àlbum de fotos

Espacio y Trabajo- Workplace

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector 

El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en relació a aquest aspecte.

Les activitats del Foro RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, el patrocinador oficial.

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Foro. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

Aquesta sessió ha comptat amb el patrocini de: