caes

El valor afegit de la RSC és treballar transversalment els valors de totes les persones que componen la companyia

Cal que les empreses practiquin la RSC cada dia i l’integrin en la seva cultura corporativa
  • La jornada, Més enllà de la RSC, s’ha celebrat a la Espai Veritas el 30 de maig de 2018.
  • El Fòrum RRHH està patrocinat per Randstad.
  • L’evolució de les sessions i els temes de debat del Fòrum RRHH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH.

La RSC està deixant de ser només un departament de l’estructura corporativa per passar a integrar-se en tot el que fa l’empresa. “Encara hi ha poques companyies que s’atreveixin amb el repte, Veritas és una d’elles, amb el suport de la Fundació ADAMA“, expressar David Campos, membre del Foro RRHH i Meeting Leader de la sessió, en la presentació de l’acte.

David_Foro

“El valor afegit de la RSC és treballar transversalment els valors de totes les persones que componen la companyia per aconseguir el millor ecosistema entre la part empresarial, els empleats i la social”

El cofundador de la reconeguda cadena de supermercats de productes amb certificació ecològica, Sílvio Elías, va exposar l’estratègia de Veritas, empresa experimentada en aquest àmbit que des dels seus orígens ha apostat per la millora de la societat. “Nosaltres concebem la RSC des del nostre ADN, no només des d’una memòria anual. Tenim una vocació transformacional. No posada l’esperança en canvi, sinó que el promovem encara que de vegades toc prendre decisions que no agradin a tots”, confessa Elies.

Silvio_Veritas_2
Públic_Veritas

Per la seva banda, Mari Cruz Andreu, fundadora de la Fundació ADAMA, va aportar les claus del projecte social directament relacionat amb el departament de Recursos Humans que estan impulsant a l’empresa.

“Des d’Adama gestionem emocions. Volem trobar el millor ecosistema per intentar apropar les persones a la seva millor versió. No ensenyem habilitats als empleats, els recordem les que tenen”

Experts afirmen que d’aquí a deu anys les empreses i organitzacions que no adoptin l’impacte social desapareixeran dels mercats perquè el client fa força temps que ha començat a buscar productes i serveis que provinguin de companyies responsables, igual que l’empleat està començant a prioritzar el formar part d’aquest tipus de companyies.

Álbum de fotos

Más allá de la RSC

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector 

El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i un punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió d’equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en aquests aspectes.

Les activitats del Fòrum RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, patrocinador oficial.

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Fòrum. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

Amb el patrocini de:
Amb la col·laboració de: