caes

El gran repte per a les startups és la gestió del seu creixement accelerat

  • La jornada Secrets de Startups: Com ser David i no Goliath, celebrada en el InnovaHub de Gas Natural Fenosa, situat en el hub tecnològic, Barcelona Tech City, el 21 de juny de 2018.
  • El Foro RRHH està patrocinat per Randstad.
  • L’evolució de les sessions i els temes de debat del Fòrum RH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH.

Amb el símil de David i Goliat, aquesta jornada es va dedicar a descobrir els secrets que han portat a l’èxit a moltes startups. Igual que David, les startups estan sabent aprofitar al màxim els seus recursos i esprémer la seva capacitat inventiva. A ell li va valer per a derrotar al fort i gegantesc Goliat, mentre que a les startups els està permetent créixer i marcar les tendències del mercat laboral. Han trencat amb les normes establertes i han inventat nous models de treball que s’han convertit en referència per a les companyies més tradicionals amb una dilatada experiència a la seva esquena, tal com expressava la Meeting Leader de la sessió i membre del Foro RRHH, Silvia Forés.

“Les startups estan posant el llistó molt alt i fent que en recursos humans hàguem de reinventar molts processos”

Elena Martínez, HR Consultant i amb dilatada experiència com Head of People de la startup, Caelum Labs, va confessar que en aquestes organitzacions al principi es relaciona al gestor de persones amb límits i normes, per la qual cosa es generen certes reticències, però a mesura que creixen s’adonen que no és així i es converteix en una figura clau per al desenvolupament de la companyia.

“Flexibilitat, confiança, experimentació, cultura d’equip, un alt component emocional,  orientació al client, i no burocràcia, són algunes de les claus de la gestió de persones en les startups. Però el seu gran repte: gestionar el seu creixement accelerat”

Un altre desafiament a nivell social és acostar a les dones a l’entorn tecnològic i digital, a través de l’educació i la formació, atès que només un 17% de les startups són fundades per dones, i si no revertim dades com aquest la desigualtat de genero s’incrementarà cada vegada més. A més, Maria Franquesa, CHRO en ABA English, destaca la necessitat de fidelizar el talent posat que la mitjana d’antiguitat en les startups no arriba als dos anys.

“Les startups treballem la marca personal, la visibilitat dels nostres empleats, del seu talent. Això ajuda a fer créixer a l’empresa i a enfortir-la”

Per part seva, Alessia Maggiulli,  Head of Talent en Xceed, exposa que consisteix el Employee Centricity, l’estratègia adoptada per les startups a l’hora de gestionar a les persones que treballen en ella.

“En les startups les petites coses tenen un gran impacte que acaba repercutint en el fet que les persones se sentin orgulloses del lloc on treballen”

A nivell d’eines, les startups també han revolucionat les dinàmiques de treball. Segons Silvia Cioaca, Talent Acquisition Manager & HRBP Tech en Netquest, ens detalla el kit de supervivència per al dia a dia d’una startup amb els programes més eficients per a agilitar processos d’ATS (Applicant Tracking System), automatitzar agendes, comunicar-se amb l’equip, organitzar-se i gestionar les xarxes socials especialment Linkedin.

“Un dels majors desafiaments és que en les fases inicials com startup ningú sap que existeixes, així que has d’idear una estratègia de visibilitat i d’atracció feia la marca”

Àlbum de fotos:

Secretos de Startup: cómo ser David y no Goliat

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector 

El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i un punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió d’equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en aquests aspectes.

Les activitats del Fòrum RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, patrocinador oficial.

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Fòrum. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

Patrocinat per:
Mitjà Col·laborador: