caes

Neurociència del lideratge per a la Festa de la Primavera del Foro de Recursos Humans de Foment

Qui no medita es troba ancorat al segle XX: en el present, cal treballar amb el cervell, a tenor de les paraules que Steven Poelmans, Director del Coaching Competency Center de EADA, va oferir als participants de la Festa de la Primavera d’enguany del Foro de Recursos Humans del Foment, que es va celebrar al recinte del Cosmocaixa. Una festa que el Foro RRHH ofereix per lliurar els premis a les millors sessions de l’any anterior i per aprofundir i experimentar les noves tendències en la gestió dels equips personals. En aquest sentit, Ramón Fauria, Mentalista, Infoentertainer, Formador i Coach, també va aportar el seu coneixement sobre com optimitzar el poder d’influència i el lideratge a través del treball amb la ment. El Foro RRHH compta amb el patrocini de Randstad (@Randstad_es) i Grupo UP (@ChequeGourmet).

Renovació de l’oferta del Foro RRHH

Beatriz Vila, directora de persones de Chiesi España, ha assumit aquest 2016 la presidència del Foro de Recursos Humans de Foment i, amb la resta de la Junta Directiva i la presidència sortint, ha treballat en la renovació de la programació dels actes i trobades d’aquest fòrum per a professionals i directios de la gestió d’equips de persones. En aquest sentit, el Foro RRHH apostarà a partir dels propers mesos per oferir activitats diferenciades per a directius i per a professionals, per atendre millor les necessitats i els interessos d’aquests diferents col·lectius.
 
D’aquesta manera, en la seva programació d’activitats per a directius, el Foro RRHH de Foment potenciarà els espais de trobada que permetin als directius descobrir i compartir tendències de recursos humans i de negoci a través de d’esmorzars amb format reduït i ponents exclusius.
 
D’altra banda, també potenciarà els espais per a professionals ab nous formats i metodologies per maximitzar el potencial del professional dels recursos humans i del gestor de persones. EL Foro RRHH proposarà, en la línia de diversificar la seva oferta, Cine Fòrum, Debats i Tallers, Visites Virtuals, Spedd Dating, Talk Show i Exposicions.

En definitiva, amb la implementació d’aquestes millores en l’oferta d’activitats, el Foro RRHH pretén consolidar la línia que des de l’any 2001 l’ha convertit en un referent entre les empreses de Catalunya en la promoció de les millors pràctiques de persones en l’àrea dels recursos humans, la inspiració de pràctiques innovadores i socialment responsables amb l’empresa, i l’extensió de les millors pràctiques de RRHH a altres àrees de l’empresa.

Premis 2015

El Foro de Recursos Humans de Foment va lliurar en el marc de la Festa de la Primavera els seus guardons anuals, que premien la qualitat d’exposició en una sessió, l’aplicabilitat d’una sessió i l’empresa amb més participants en les activitats del Foro RRHH. Els guardonats enguany van ser:
 • Ponència amb la més gran puntuació:
  • ¿Qué es el entorno VUCA?
   Ponents:
   José Miguel Bolivar, Consultor Artesà en efectivitat personal i organitzacional, escriptor, investigador, ponent i autor del blog Óptima Infinito 
 •  Ponència amb la més gran aplicabilitat:
  • ¿jugar o trabajar? ¿Y si trabajamos jugando?
   Ponents:
   Oriol Ripoll, Creativo de Jocs al Segon, especialista en jocs i gamificació. Professor de Game Designa Enti, (UB)
   Núria Domènech. Directora de projectes. Oberta Publishing
 •   Empresa amb més participants en el Foro RRHH:
  • Sage

 

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector El Fòrum RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat l’any 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió d’equips humans en organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels recursos humans, a la vegada que és un aparador de les millors pràctiques en aspectes de la gestió dels equips humans. Les sessions de benchmarking són la línia d’activitat organitzada pel Fòrum RRHH de Foment del Treball que desperta més expectació. Les activitats del Foro RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad i Grupo UP, que en són els patrocinadors oficials.

 

Aquesta plataforma que Foment posa a disposició dels professionals de serveis de recursos humans, durant el 2015, va celebrar un total de 9 sessions amb 503 assistents. Quant al perfil dels assistents als actes que periòdicament realitza el Foro RRHH, es combina entre Directors de Recursos Humans (26%), Tècnics (31%), Consultores (26%) i d’altres (15%). El darrer any complet tancat, el 2015, reflecteix que el 77% dels assistents pertany a l’àmbit de recursos humans. A més, al voltant del Fòrum RRHH, mitjançant les xarxes socials i les relacions offline, s’articula una comunitat d’uns 6.000 professionals.

 

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Fòrum. Així, per exemple, l’evolució de les seves sessions i dels temes de debat se segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.