caes

Montserrat Llopart, Managing Partner de Baker McKenzie, participa en el tercer CEOTalks sobre diversitat 360º

Montserrat Llopart, nova Managing Partner de Baker Mckenzie des del gener 2017, s’ha reunit amb un reduït grup de directius de recursos humans d’alt nivell al Hotel Casa Fuster, en el marc dels CEOTalks organitzats pel Foro RRHH. L’objectiu d’aquesta trobada era conèixer l’estratègia emprada per la firma d’advocats per gestionar la diversitat que hi ha a l’empresa des de tots els punts de vista possibles. Aquestes sessions compten amb el suport de Randstad i Up Spain.

Som una empresa on hi ha molta diversitat, el repte és la inclusió, aprofitar les sinèrgies i la força que pot donar-nos aquesta diversitat.

Baker Mckenzie centra la seva estratègia d’inclusió en afrontar diferents tipus de diversitat: cultural, de gènere, de talent, generacional, etc. “Estem a 50 països, parlem 80 llengües, tenim 50 nacionalitats treballant per nosaltres”. Aquestes dades corroboren la diversitat cultural de l’empresa, que aborden amb diferents accions basades en una premissa principal: “Entenguem com els nostres companys d’altres països volen que els tractem”, expressa la Montserrat.

Quant a gènere, entre els advocats està més equiparat, però s’està treballant per equilibrar més la situació en l’àmbit dels socis de la firma i dels directius. “Volem assegurar-nos que les dones tenen les mateixes oportunitats i de de fet més del 40% dels socis nous han estat dones”. D’altra banda, amb l’objectiu d’atraure talent divers, s’està incorporant flexibilitat en la manera de treballar, s’ofereixen programes d’ajuda per a estudiants brillants, entre d’altres al·licients molt sol·licitats.

Respecte a la captació de treballadors joves que aporti una estabilitat generacional, el handicap es la visió tradicional que es té del sector legal tot i que per sort el perfil d’advocat ha evolucionat molt. La participació de la companyia en xarxes socials ajuda a aproximar-se a ells, dins de l’empresa no hi ha grups tancats, sinó que els joves treballen amb diferents mentors, a més de recolzar les iniciatives que puguin presentar els treballadors més juniors.

Foro RRHH: CEO Talks con Montserrar LLopart de Baker McKenzie

Totes les accions adoptades per aconseguir la inclusió d’aquesta diversitat 360º han de comptar de manera indispensable amb el recolzament de la direcció en el seu impuls. El rol de recursos humans, com comenta la Directora de Persones de Baker McKenzie, Sílvia Forés, és aconseguir que això sigui així, sensibilitzar a l’empresa amb aquest compromís, fer veure els beneficis. Per això, “si l’empresa ja ho fomenta, és molt més fàcil”, explica la Sílvia.

L’altre rol indispensable en la gestió de les persones és l’observació. La selecció de les persones es un dels majors reptes donat a nivell tècnic el candidat pot tenir una preparació excel·lent, la dificultat és detectar si està alineat amb els valors de l’empresa per no posar en perill tot el que s’ha aconseguit anteriorment en materia de cultura i identitat corporativa.

Vídeo CEOTalks Montserrat Llopart

CEOTalks del Foro RRHH

“Responent a la necessitat de crear entorns en els quals poder dialogar, inspirar-se i tenir l’oportunitat de conèixer la perspectiva de la figura de màxima responsabilitat en una empresa, com és la del director general, neixen els CEOTalks”, apunta Beatriz Vila, presidenta de la Junta del Foro RRHH de Foment Treball i responsable d’impulsar aquesta iniciativa.

Es tracta d’un espai de debat entre directius de recursos humans de grans companyies i un CEO amb una inspiradora trajectòria professional relacionada, en molts aspectes, amb la implantació de noves pràctiques dedicades a millorar la gestió de persones dins de les organitzacions.

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector 

El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en relació a aquest aspecte.

Les activitats del Foro RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, el patrocinador oficial.

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Foro. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

Aquestes sessions compten amb el suport de: