caes

La Intel·ligència Artificial, el nou company de treball que facilitarà la teva realització professional

El veritable repte en l’aplicació de la IA és trobar el programari que millor es complementi amb el treball de les persones de la companyia
  • La jornada Benvingut a RRHH, Mr. Robot, celebrada a la seu de Foment del Treball, ha comptat amb la participació d’Anxo Armanda, Big Data & Analytics Manager de 8Wires, Sergio Lemus, Soci de Business Process Solutions de Deloitte, i Assís de la Riba, membre del Fòrum RRHH i Meeting Leader de la sessió.
  • El Fòrum RRHH està patrocinat per Randstad i Adeslas.
  • L’evolució de les sessions i els temes de debat del Fòrum RRHH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH.

L’anomenada Intel·ligència Artificial pot suposar la pèrdua dels nostres treballs o, per contra, permetre’ns viure millor i centrar-nos en el que realment importa. Més en concordança amb la segona afirmació, “amb aquesta sessió esperem descobrir com les persones podem compenetrar-nos amb la IA i fer millor la nostra feina”, explica Assís de la Riba, membre del Fòrum RRHH i Meeting Leader de la sessió.

“La IA aplicada a RRHH ja no és parlar de futur sinó de present, i no només als EUA, també aquí està començant a afectar a determinats processos dels departaments de Persones de les companyies”

Les solucions que ofereix la IA per a les empreses afectaran fins i tot al departament de Persones, però no de la manera que molts imaginen. De moment les prestacions de la IA no es focalitzen en posar a robots al càrrec de la gestió de la nostra carrera professional, ni com entrevistadors per als processos de selecció. Anxo Armanda, Big Data & Analytics Manager d’8Wires, ho justifica pel fet que aquests treballs requereixen d’habilitats més estratègiques que les persones sabem desenvolupar millor.

“Recursos Humans ha de cuidar a les persones de la companyia i vetllar per la cultura de l’empresa. El seu paper ha de ser estratègic i delegar els aspectes tècnics perquè s’abordin a través de la IA”

Les tasques més tècniques, operacionals i rutinàries que són necessàries per al bon funcionament de l’empresa però que ens resten temps per dedicar a altres treballs que poden aportar molt més valor, quedaran en mans de robots. En aquest camp les tecnologies que s’estan creant són molt bones i molt més eficaces que si ho fa una persona. Les màquines podran ajudar-nos a plantejar-nos possibilitats que mai haguéssim contemplat.

Segons Sergio Lemus, Soci de Business Process Solutions de Deloitte, a dia d’avui podem aplicar solucions d’IA a un 52% de les tasques de RRHH. Convé destacar que els robots amb els quals treballen a Deloitte i ofereixen a altres empreses, no són com els de les pel·lícules de ciència ficció.

“Es tracta d’un programari capaç d’automatitzar tasques de baix valor afegit perquè les persones puguin dedicar-se a treballs d’alt valor i potenciar les seves facultats creatives”

Comptem amb la tecnologia que farà possible tot això, però la gestió del canvi serà fonamental a l’hora d’aprendre a treballar amb la IA, recalca Lemus. Per la seva banda Armanda conclou la sessió destacant que la IA podrà ajudar-nos amb un problema cada vegada més creixent, referent a com retenir a persones que busquen més l’experiència que el recorregut professional. Si les persones poden dedicar-se a treballs estratègics que aportin més valor a l’empresa, afavoreixin el seu desenvolupament i potenciïn les seves facultats creatives, els empleats tindran a l’abast una experiència molt més satisfactòria per a ells i per tant es trobaran més a gust i compromesos amb l’empresa.

Recopilatori de vídeos

Álbum de fotos:

Bienvenido a RRHH, Mr. Robot

Fòrum de prestigi entre els professionals del sector 

El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en relació a aquest aspecte.

Les activitats del Foro RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, el patrocinador oficial.

L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Foro. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.

Aquesta sessió compte amb el patrocini de:
Mitjà col·laborador: