caes

L’aplicació de la metodologia Agile per combatre un mercat global més competitiu

  • La jornada Keep Calm and Agile On, s’ha celebrat al Foment del Treball, el 27 de setembre de 2019.
  • El Foro RRHH està patrocinat per Randstad.
  • L’evolució de les sessions i els temes de debat del Foro RRHH es poden seguir a través del compte @Foro_RRHH.

El creixement exponencial de les noves tecnologies, la desacceleració d’importants economies mundials, o els canvis de comportament del nou consumidor, entre d’altres factors que s’estan produint; han fet imperativa la necessitat de transformació, tant externament com internament. L’Agile ha revolucionat un gran número d’empreses que han adoptat aquesta innovadora metodologia de treball que prioritza l’agilitat i la flexibilitat a l’hora de gestionar projectes, explica la Meeting Leader de la sessió i membre del Foro RRHH, Rosa M. Nuñez. Des de Monday Happy Monday, són experts en la implantació d’aquest nou sistema del qual han detallat el seu origen i evolució de la mà de la seva Founding Partner, Maite Moreno.

“Les metodologies Agile comencen per deixar d’intentar combatre la incertesa per passar a adoptar-la, de manera que deixa de ser una amenaça”

Doing, Flexibility, Customer Centric y People, són els quatre valors principals pels quals es regeix aquest sistema basat en una tècnica denominada ‘Scrum’, concepte recollit del rugbi que fa referència a quan l’equip fa pinya per anar en una mateixa direcció, rebel·la Moreno.

Representant a Mango, Alaide Sipahi, Change Manager RRHH de l’empresa tèxtil, exposa la seva experiència en l’aplicació d’aquesta metodologia, acompanyada del Coach, Carlos Valle. Tots dos coincideixen que sense col·laboració no hi ha Agile ja que l’equip sempre ha d’estar en el centre perquè les coses funcionin i Sipahi ressalta la importància del valor multidisciplinar.

“Amb l’Agile formem equips amb disciplines molt diferents, fet que ens ajuda a descobrir noves visions”

Per la seva part, Valle destaca que el principal learning d’aquesta nova manera de fer les coses és que experimentar ens ajuda a créixer i que hem de fer les coses malament per aprendre de l’error.

“L’Agile és com el cavall de Troya perquè sembla una cosa i després és una altra. Està associat a una metodologia de treball però la clau és la cultura i valors que transmet”