caes

Agenda

Consulta les properes activitats del Foro
28/06/2019 - SESSIÓ DE PROFESSIONALS

Compliance: el repte de l'ètica i el compliment a les organitzacions

Està acceptat que el Compliance o compliment normatiu, tal com ho coneixem ara, té els seus orígens en el famós “Cas Watergate” (1972), a conseqüència del qual es promulga el Foreing Corrupt Practise Acta (1977), per prevenir la corrupció entre les empreses, els seus empleats i les administracions públiques.

Els departaments de recursos humans són responsables de mantenir la satisfacció de l’equip humà de les organitzacions per garantir, no només la seva productivitat, sinó també un comportament ètic i responsable. El seu paper resulta essencial en la implantació del Compliance, ja que d’ells depèn que les persones de la companyia coneguin les polítiques internes i externes de l’empresa en aquesta matèria, i s’adaptin a elles i a la cultura corporativa.

En aquesta jornada tractarem el marc actual del Compliance, amb casos pràctics de delictes dins les empreses i exemples de bones pràctiques de com implementar un sistema de Compliance.

Ubicació

FOMENT DEL TREBALL

 

DATA

28 de juny de 2019

HORARI

De 09:00 a 11:00 h

Programa

PONENTS

Susana Cano

Llicenciada en Filologia Anglesa i en Dret per la Universitat Abat Oliba CEU i la Faculty of Law de Manchester (UK). Màster en Dret Internacional per ESADE i PMD Executive Education (ESADE).Ha desenvolupat la seva carrera professional com a Directora Jurídica d’empreses multinacionals del sector industrial. I recentment a l’Oficina Antifrau de Catalunya, desenvolupant l’àrea de compliance.

Actualment, Advocada i Project manager especialitzada en la coordinació de projectes en corporate compliance. Sòcia l’Associació Espanyola de Compliance (ASCOM). Membre associat de la Comissió de Dret Internacional del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). I Dones en Consell d’Administració a IESE. Compagina la seva activitat en corporate compliance amb la docència (Programa d’Introducció al Compliance) i participa en ponències sobre la importància de la implementació d’un Programa de Compliance a les empreses, amb ètica, responsabilitat i transparència.

Anaïs Cobo

Llicenciada a en dret i màster en RRHH per la universitat d’ESADE a l’any 2011.Durant tots aquests anys ha exercit com a advocada laboralista assessorant fonamentalment a empreses en totes les matèries derivades del dret laboral.

Actualment és associada de Baker & McKenzie des de l’any 2015, també és ponent ocasional a FEDEQUIM i participa puntualment en la redacció d’articles jurídics ala revista ORH i a Aranzadi Digital. Addicionalment, aquest any 2019 ha començat a impartir classes pràctiques de dret laboral a ESADE.

Isabel Salas

Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia, MBA.Ha desenvolupat la seva trajèctoria en l’àmbit dels RRHH a diversos sectors con educació, gran comsum, automoció i  salut.

 Membre del Foro RRHH.

Actualment Directora de Recursos Humans i Comunicació a Laboratorios Gebro Pharma. Lidera les activitats de Compliance de la seva companyia.

Patrocinat per:
Mitjà Col·laborador: